16 mei 2015

Nieuwe producten Bongio Noviteiten

Het bedrijf Mario Bongio SRL is een 100% Italiaans bedrijf welk zich heeft gespecialiseerd in exclusieve kranen voor de keuken en badkamer. Bongio komt met een aantal noviteiten op de markt die voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden. De nieuwe Bongio kranen met installatiebrug en de nieuwe Time2020 wastafelmengkraan passen goed in de badkamer, net zoals de nieuwe commerciële Bongio shower sets. Daarnaast heeft Bongio nog de unieke Switch2O met een totaal vernieuwde technologie voor in de keuken.

T mini mix met installatiebrug

De nieuwe Bongio T mini mix wand wastafel mengkraan T-connection met installatie brug is in twee verschillende kleuren beschikbaar, namelijk in chroom en in geborsteld nikkel. De uitloop hiervan is 22cm lang met een doorsnee van 18mm.

Bongio Shower Sets

De productontwikkeling van Bongio en Luca Sanitair heeft geleid tot een aantal verschillende shower sets voor ieder segment. Dit zijn vier verschillende sets in chroom en één in geborsteld nikkel, exclusief voor Luca Sanitair. In een doucheset zit een inbouw thermostaatkraan met een hoofddouche, arm en handdouche.

Time2020 - wastafelmengkraan van 316 roestvrij staal

De serie Time2020 komt met de nieuwe wastafelmengkranen met traditionele cartridge en een teakhouten handgreep. De serie Time2020 heeft een aantal extra unieke eigenschappen die andere kranen bijvoorbeeld niet hebben. Het is milieuvriendelijk doordat de ketel pas ontbrandt als je het warme water echt nodig hebt. Het verbruikt ook 30% minder water door de stroombegrenzer. De kraan is volledig gemaakt van roestvrij staal voor zuiver water en het water stagneert nooit in de kraan. De Time2020 collectie is onder certificering van HABITEC voor de goedkeuringen van de Leed US Green Building Council. Dit wordt wereldwijd steeds belangrijker bij publieke en private projecten

Switch2O

Switch2O is ontworpen door architect Federico Rossi. De nieuwste technologieën zijn bij de nieuwe aluminium professionele keukenkraan toegepast. De water spray kan dubbel of enkel zijn en heeft een blauwe en rode LED verlichting. Bij koud water kleurt het water blauw en bij warm water zal de LED verlichting rood kleuren. Ook heeft het een zeer aparte mechaniek zodat de arm van de kraan gemakkelijk versteld kan worden. Federico Rossi heeft het design van Switch2O ontworpen voor de moderne designkeuken en hij heeft dit gedaan in  verschillende kleuren. De mat zwarte kraan is beschikbaar met een groene, zwarte en rode slang en de zilveren kraan met de groene en rode slang.

Concordia Keuken en Bad | Bongio

Geschiedenis Bongio

Bongio produceert sinds 1936 al douches en kranen en heeft zich altijd gericht op de technologische kwaliteit en het verfijnde ontwerp van hun producten. Bongio is ecologisch bewust en de inzet van Bongio is om geen afbreuk te doen aan onze toekomstige generaties en de planeet.

Bongio heeft al 80 jaar ervaring op het gebied van kranen en elke nieuwe kraan is niet het eindpunt, maar juist het beginpunt van een mooi project.

Deel dit artikel