Baden en douches

Baden en douches

Baden en douches

Bent u op zoek naar een nieuwe badkamer met bad of douchecabine? Dan bent u bij Concordia Keuken en Bad aan het juiste adres. In onze showroom hebben wij tal van voorbeelden staan die u een beeld geven van de beschikbare mogelijkheden.

Baden

Baden zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten, maar de meest voorkomende zijn toch wel de ronde en rechthoekige baden. Naast onze standaardbaden kunnen wij u ook voorzien in maatwerkbaden, geheel ontworpen naar uw eigen wens.

Om een goed beeld te krijgen van de beschikbare baden hebben wij in onze showroom diverse opstellingen staan waarin u kunt test-liggen. Het is tenslotte belangrijk dat u lekker kunt ontspannen als u in bad ligt. De ideale lighouding is dan van groot belang.

Waar kunt u op letten?

De aanschaf van een bad lijkt op het eerste gezicht niet moeilijk. De vorm is naar wens en het bad zit lekker, klaar is kees? Toch willen wij u erop wijzen dat er een aantal belangrijke punten zijn waar u op kunt letten bij de aanschaf van een bad, zodat u achteraf geen spijt krijgt en denkt; “Waarom heb ik hier niet eerder aan gedacht”.

Aandachtspunten waarop u kunt letten bij de aanschaf van een bad. 

 1. Design en vormgeving van het bad; vrijstaand, rechthoekig, rond of driehoekig.
 2. Waar komt het bad te staan?
 3. Welke afmetingen wilt u graag?
 4. Waar wilt u dat de badkraan komt te zitten?
 5. Waar wilt u dat de afvoer komt te zitten? 
 6. Welke afwerking wilt u van de materialen?
 7. Welk materiaal wilt u graag gebruiken?
 8. Wilt u baden in luxe en gebruik maken van bubbelbad?

Douches

Bij de aanschaf van een douche is de opstelling van groot belang. Kiest u voor een doucheruimte gescheiden door een douchewand of kiest u voor een douchecabine. In beide gevallen denken wij graag met u mee en kunnen wij u in onze showroom laten zien wat de mogelijkheden zijn.

Afhankelijk van de indeling kunt u kiezen voor inbouw-/opbouwdouches. Wij hebben verschillende merken, vormen en kleuren in onze showroom staan, zodat u volop keuze heeft om uw eigen wensen te realiseren. Kiest u bijvoorbeeld voor matzwart of chroom, een regendouche, een normale douche of zelfs een douche met massage mogelijkheden? Het behoort allemaal tot onze mogelijkheden.

Om het geheel op uw wensen af te stellen hebben wij bijpassende douchegoten in ons assortiment. Wilt u liever de douchegoot in hetzelfde materiaal als uw tegelvloer, dan is dit uiteraard ook mogelijk.

Doucheruimtes met douchewand

Vooral bij nieuwbouwwoningen kiest men steeds vaker voor een aparte doucheruimte met douchewand. Het enige wat u dan benodigd bent is een douchedeur. Bij het ontwerp van de doucheruimte kunnen wij al rekening houden met het soort deur en de dikte van de douchewand. Door gebruik te maken van standaardmaten bespaart u kosten en hoeft u niet speciaal een maatwerk douchedeur te laten maken. Uiteraard kunnen wij uw doucheruimte geheel naar eigen wens indelen.

Een veel gevraagde wens is de toepassing van een nisje. Afhankelijk van de dikte van de douchewand denken wij graag met u mee over de mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor twee nisjes boven elkaar of één grote nis.

Douchecabines

Douchecabines zijn ook verkrijgbaar in diverse soorten, maten en prijzen. Dit is geheel afhankelijk van uw wensen en de gevraagde kwaliteit. Wij hebben voor iedere portemonnee de juiste opstelling in onze showroom staan.

Bij de keuze van douchecabines is de toepassing en kwaliteit van materialen belangrijk. Zo kunt u denken aan de toepassing van douchecabines met duurzame anti-kalk behandelingen. Hierdoor blijft uw glazen douchecabine beschermt tegen kalkaanslag.

Trends en ontwikkelingen

Bij baden en douches zijn drie duidelijke trends te zien

 1. Er is een stijgende vraag naar stortdouches, oftwel regendouches. U geniet dan van een grotere douche straal, waardoor uw lichaam volledige omringt wordt door warme douchestralen.
 2. Vooral in het najaar en de winterperiode is er een stijgende vraag naar Sunshower oplossingen. Sunshower heeft een productlijn gebaseerd op zonlicht en infrarood. U geniet tijdens het douchen van de warmte en de voordelen van de zon.
 3. Steeds vaker ontwerpen wij industriële badkamers, hierbij worden zwarte douches en accessoires gecombineerd met houten badmeubels en betonlook wand/vloertegels.

Bent u ook op zoek naar een nieuwe badkamer of doucheruimte? Kom gerust langs in onze showroom om de mogelijkheden te bekijken. Wilt u graag direct advies? Dan raden wij u aan om alvast een afspraak in te plannen, zodat u zeker weet dat wij tijd voor u hebben om al uw wensen door te nemen.