12 september 2021

Gezonde chocoladepasta maken is super simpel!

Chocoladepasta is zó lekker, maar in de potjes uit de supermarkt zit vaak veel suiker. We hebben een 'gezonde' variant gevonden en deze is nog eens heel makkelijk zelf te maken ook! 

WAT HEB JE NODIG?

Voor 1 potje gezonde chocoladepasta

  • 250 gram hazelnoten (of gebruik notenpasta van de natuurwinkel)
  • 3 el rauwe cacaopoeder
  • 1 el kokosolie
  • 1-2 el hazelnootolie
  • 1 tl vanillepoeder
  • snuf zout
  • 100 gram gesmolten pure chocolade
  • 2-3 el honing (naar smaak) Ben je vegan? Dan gebruik je ahornsiroop in plaats honing.
  • Keukenmachine
  • Glazen pot met deksel

 

HOE MAAK JE HET?

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Rooster de hazelnoten voor 10-15 minuten in de oven.
  • Leg de hazelnoten vervolgens op een schone theedoek. Wrijf de velletjes van de hazelnoten er vervolgens met een theedoek eenvoudig af. Laat de noten even afkoelen.
  • Maal de hazelnoten in 5-10 minuten in een keukenmachine of blender tot een egale, romige massa.
  • Voeg halverwege een eetlepel kokosolie en hazelnootolie toe. Hierdoor maak je het mengsel wat smeuïger en blijft het niet zo aan de zijkant plakken.
  • Plakt het toch? Dan kun je dit tussendoor even met een spatel wegschrapen.
  • Smelt ondertussen de chocolade au bain marie.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe aan het hazelnootmengsel. Wees nog even zuinig met je zoetmiddel. Voeg de honing per eetlepel toe en proef je gezonde chocoladepasta tussendoor even tot je de gewenste smaak hebt.
  • Bewaar de chocoladepasta in een glazen pot met deksel.

 

Bron: www.eatpurelove.nl 

Deel dit artikel