1 van 2
23 maart 2020

Chocoladecakejes uit de stoomoven

Recept voor alle chocoladeliefhebbers! Deze overheerlijke cakejes zijn eenvoudig te bereiden in de stoomoven. 

De volgende ingrediënten heb je nodig:
- 75 gram pure chocolade
- 100 gram boter
- 100 gram suiker
- Merg van 1 vanillestokje
- 2 eieren
- 75 gram zelfrijzend bakmeel
- Neutrale olie om in te vetten

Verder heb je nodig: 
- Muffinvorm 
- Huishoudfolie 

Zo maak je de heerlijke cakejes heel eenvoudig: 
Breek de chocolade boven een 0,6 liter stoomovenpannetje in stukjes en dek het af met huishoudfolie. Stand: Stomen/koken universeel 95 ºC 10 minuten. 

Roer ondertussen suiker en vanillemerg met de eieren en de boter los tot de suiker is opgelost.

Voeg het bakmeel en de gesmolten chocolade toe en spatel het goed door. Vet de muffinvorm in met olie en bekleed deze met huishoudfolie.

Vul de vorm met het beslag en zet deze in de stoomoven. Stand: Stomen/koken universeel 100 ºC 25 minuten. 

 Laat de cakejes in de vorm afkoelen. Je kunt ze eenvoudig uit de vorm halen door voorzichtig aan de folie te trekken.

Serveertip:
Serveer de chocoladecakejes op een spiegeltje van frambozencoulis met een blaadje verse munt en wat verse frambozen.

Dit recept vonden we op smulweb.nl. 

 

 

Deel dit artikel